Det skal være sjovt at spare på strømmen

Vi vil gerne spare på strømmen. Faktisk viser en undersøgelse fra NRGi Elsalg, at 82 procent forældre finder det vigtigt, at deres børn lærer at sparer på strømmen, og samtidig er mange børn ivrige efter at lære. Alligevel har vi tendens til at lade lyset stå tændt og apparaterne kørende. Vi er simpelthen ikke fokuserede på at spare.

Der findes utallige råd til, hvordan, og hvorfor vi og vores børn bør spare på forbruget, men det får i bund og grund ikke os eller vores børn og unge til at slukke. Hvis vi skal spare i en travl hverdag, skal det være sjovt og ligetil.

Lene har fem simple råd til, hvordan du og dine børn kommer i gang med at spare på strømmen.

  1. Synliggør forbruget over for barnet. Fx kan det have en god effekt at vise, hvor mange PlayStation-spil, biografture eller lignende, man kunne få for det sparede beløb.

  2. Udnævn en klimaduks i familien og giv børnene del i besparelsen. Gør det til en leg eller en konkurrence at spare på strømmen. Som motivationsfaktor kan man lade børnene få kontant del i besparelsen som en del af deres lommepenge, eller man kan aftale en fælles ting, som besparelsen kan bruges på, fx en tur i biografen eller en forlystelsespark.

  3. Aftal en time hver aften hvor fjernsyn, tablet og pc er slukket, og brug i stedet tiden på et brætspil eller på at læse en god bog.

  4. Det mest åbenlyse er at minde børnene om at slukke på kontakten, når de forlader rummet. Sjove klistermærker på stikkontakten kan hjælpe børnene til at huske det.

  5. Eller måske er det værd at overveje en konkurrence i familien, hvor hver enkelt glemt kontakt koster en krone i kassen.