Sådan slanker du nemt og effektivt din elregning i 2019

For mange er januar en måned med plads til forandring og forbedringer. Mange har personlige nytårsforsætter om at leve sundere og tabe sig, men hvad med et nytårsforsæt om at slanke din elregning og samtidigt gøre noget godt for klima og miljø? NRGi Elsalg guider til et strømforbrug på januarkur.

2019 er skudt i gang med både nytårsforsæt og gode intentioner. Men i stedet for blot at tænke i slankekure og taljemål, er det nye år også en oplagt mulighed for at blive mere bevidst om sit daglige strømforbrug og skære ned på elregningen. Det sparer nemlig ikke kun penge, men bidrager også til en mere bæredygtig og grøn hverdag. Direktør for Kundeservice i NRGi Elsalg, Lene Krakau, giver fem gode råd til at slanke din elregningen i 2019.

1) Skift til LED

En pære er som hovedregel tændt 1000 timer om året, og der er derfor store besparelser at hente, hvis du skifter til LED-pærer. Udover den længere levetid, bruger LED omkring 80 procent mindre strøm end de klassiske glødepærer, så der er mange penge at spare ved at skifte.

2) Drop tørretumbleren og brug tørresnoren

Har du have eller en stor altan? Så er det en god idé at hænge dit tøj til tørre udendørs – også i vinterhalvåret, hvor det tager længere tid at tørre, end det plejer. Det er både gratis og helt CO2-neutralt, og en familie bestående af to børn og to voksne kan i gennemsnit spare knap 800 kr. om året, hvis de hænger vasketøjet til tørre i stedet for at bruge en A-mærket tørretumbler.

3) Sluk for standby

Glemmer du at slukke for dine el-apparater, når du ikke bruger dem, løber det hurtigt op. Husker du derimod at slukke for din spillekonsol, computer, tv og anlæg, når du ikke bruger dem, kan du spare 500 – 1.000 kr. om året. Særligt i vinterhalvåret, hvor vi generelt har flere underholdningsapparater tændte i løbet af dagen, er der derfor store penge at spare.

Ved du egentlig, hvad din hobby koster i strøm? Bliv klogere på det her.

4) Fyld maskinerne op og sænk temperaturen en anelse
Fyld både opvaske- og vaskemaskinen helt op og vask gerne ved lavere temperaturer for at skåne miljøet. En opvask, der klares på 50 grader i stedet for 65 grader, betyder en strømbesparelse på 10-20 procent. På vaskemaskinen kan du også vælge et program med lavere temperaturer, ligesom der i dag er udviklet vaskemiddel til koldvask. Du opnår en strømbesparelse på 55 procent, når du halverer temperaturen, hvilket er ca. 450 kr. om året for en almindelig husstand.

5) Brug naturens køleskab

Der kan være mange penge at spare, hvis du husker at inddrage de kolde udendørsarealer i vintermånederne. Har du fx varer, hvis temperatur gerne må være under køleskabets fem grader, kan det være en fordel at stille dem udenfor i kulden, da køleskabet bruger op til fem procent mere strøm, hver gang du skruer det en grad ned. Bruger du terrassen som bæredygtigt køleskab, kræver det vel og mærke, at temperaturen udenfor viser omkring fem grader – og over frysepunktet.

Vil du gerne træffe flere klimabevidste valg i hverdagen? Så læs mere om grøn strøm her.