Festivalklar: Hold på strømmen

Det er et evigt irritationsmoment på en ellers hyggelig og god festival. Mobilbatteriet. For uanset type, alder eller model holder strømmen ikke evigt på vores trofaste følgesvend. Og det er særligt en udfordring på festival, som ofte er flere dage i træk med hygge, musik og festligheder, der gerne skal foreviges med billeder og videoer og vises frem på de sociale medier.

Men hvordan kommer man bedst muligt gennem sommerens festivaler, uden at mobilopladning bliver det helt store problem?

Læs med her og få fire gode råd til, hvordan du bedst holder strøm på din mobil.

1. Invester i en powerbank

Det er nemt og praktisk at lade mobilen på farten.

Derfor er det en god ide at anskaffe sig en powerbank, som kan være i lommen eller tasken sammen med mobilen. På den måde slipper du for at lægge din mobil fra dig i flere timer, når den skal oplades.

Der findes et hav af forskellige powerbanks i forskellige størrelser og prisklasser.

Det er dog en god ide at finde en powerbank med 10.000 MAH eller mere, så den kan klare flere opladninger.

Powerbankens eneste ulempe er, at den på et tidspunkt selv skal lades op.

2. Slå energispare funktionen til

Mange smartphones har i dag fået inkorporeret en strømbesparende funktion.

Funktionen reducerer den strøm, din mobil bruger, når batteriet er ved at være fladt. Blandt andet sørger funktionen for, at din mobil ikke hele tiden opdaterer apps i baggrunden.

På den måde får du strømmen til at holde længere, og du kan derved bruge din mobil i længere tid. Dog skal du være opmærksom på, at nogle funktioner og apps på din mobil i den forbindelse kan blive langsommere eller helt stoppe med at opdatere.

Du kan ofte finde funktionen under indstillinger.

3. Lad din telefon op på festivalen

Når du er på Smukfest eller de fleste andre festivaler, findes der flere opladningsmuligheder til din telefon. Der er nemlig aflåselige bokse på campingområderne, borde/bænkesæt med grøn og gratis strøm samt ”boder” på festivalpladsen, hvor du nemt kan få ladet din mobil eller powerbank op, mens du for eksempel ser en koncert, får et måltid mad eller spiller spil på campen.

Der er efterhånden mange forskellige muligheder at vælge imellem, så det er næsten umuligt ikke at støde ind i en opladningsmulighed.

Dog er den eneste ulempe, at du efterlader din mobil og altså ikke i opladnings-perioden kan tage billeder eller tjekke de sociale medier.

4. Slå mobildata fra

Næsten alle smartphones i dag bruger data konstant.

Også når mobilen bare er i lommen.

Vejropdateringer, e-mails, apps osv. bruger nemlig hele tiden data, hvilket er noget af det, der virkelig sluger strøm.

Så hvis du på tidspunkter i løbet af festivalen kan undvære mobildata, kan du slå det fra i indstillinger og derved spare på strømmen.